De smager pragtfuldt som spisefrugter, til hors d'oeuvre, på ostefadet eller
til syltning. Tørrede figner spises som konfekt eller bruges i marmelader, til relish
og chutney.
Dessert. Arbejdstid: 15 min. Trækketid: mindst 1 time. Let at lave. Høj pris. (4 personer).
# Ingredienser
til Figner i cognac:
8 friske figner
eller 1 dåse syltede
portionsglas
Marinade:
6-8 spsk cognac
¼ tsk stødt kanel
reven skal af ½
usprøjtet appelsin
Endvidere:
½ dl piskefløde
10-15 mandler
*
Sådan laves Figner i cognac:
1. Skyl fignerne, og
tør dem godt.
Skær dem i kvarte og
fordel dem i 4 portionsglas.
Figner fra dåse skal
blot deles og dryppe af, inden de fordeles i glassene.
Marinade:
2. Bland cognac med
kanel og reven appelsinskal.
3. Hæld marinaden
over fignerne og lad dem trække mindst 1 time inden servering.
4. Skold, smut, snit
mandlerne. Rist dem lysebrune på en tør pande få min.
5. Pisk fløden stiv.
Anretning:
6. Kom lidt
flødeskum på hver portion figner og drys med ristede mandler.
Variation: Fignerne overhældes med halvt friskpresset
appelsinsaft, halvt orangelikør (Cointreau el. Grand Marnier), trækker køligt i
1 time og serveres som ovenfor beskrevet fra punkt 4.
Se alle de bedste opskrifter med Figen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------