Figner fra Pfalz har ord for at være et fantastisk tilbehør
til grydesteg og vildtretter. Servér den med ost, kiks eller godt brød. Servér
gerne en god portvin til.
# Ingredienser
750 g figner
37,5 cl (½ fl) tør hvidvin
12 cl rødvin
3-4 spsk ren vineddike
1 lille stykke frisk ingefær
2 hele nelliker
1 usprøjtet citron
400-500 g melis
* Tilberedning
Fignerne (der ikke skal skrælles) vaskes i koldt vand og
tørres forsigtigt.
De stikkes flere gange med en tandstikker og lægges i rene
sylteglas.
Alle de andre ingredienser får et opkog og hældes omgående
over frugterne.
Glassene lukkes til og står et døgn.
Væden hældes fra i en gryde, koges op og hældes igen
skoldhed over frugterne.
Processen gentages to gange til med et døgns mellemrum.
Så lukkes glassene fast til.
INFO: Frugt og vin i Pfalz har allerede tidligere fået et
ord med på vejen. Denne egn har en sand velsignelse af begge dele. Man bliver
klar over, i hvor høj grad Pfalz skovenes skråninger er klimatisk begunstigede,
når man sætter sig ind i topografien: Fra en bjerghøjde af 600 m eller mere går
det i fuld fart og med korte afstande nedad til 400 m; den regnfattige
bjergside får rigtig mange solskinstimer på områderne omkring Bad Bergzabern,
Edenkoben, Neustadt an der Weinstrasse og Bad Dürkheim.
Se alle
de bedste opskrifter med Drikke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.