Dessert. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 2-3 timer Frysetid: 3 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 portioner)
# Ingredienser
til Frugtsorbet:
250 g friske jordbær
eller hindbær (evt. halvt af hver)
saft af et par
appelsiner (ca. 1 dl)
2 spsk citronsaft
85 g sukker (1 dl)
Pynt: friske
citronmelisse- eller mynteblade
Portionsglas
*
Sådan laves Frugtsorbet:
1. Læg hele, flotte
bær fra til pynt.
Skyl de resterende
bær senest muligt. Fjern haserne. Halver bærrene.
2. Rør bær, saft og
sukker sammen i en skål og lad blandingen trække 2-3 timer.
Rør i den af og til.
3. Blend frugtmassen
eller purer den gennem en sigte.
Hæld den i en
(is)form.
Sæt formen i
fryseren i ca. 3 timer.
Rør med mellemrum i
sorbeten, og skrab siderne ned hver gang, ellers fryser den i flager.
4. Lad sorbeten
fryse, til konsistensen er fast grødet, men ikke hård.
5. Form sorbeten til
små kugler eller »æg« med en ske, og anbring dem i afkølede portionsglas.
Pynt med mynte eller
melisseblade og server straks.
Tips: Hvis desserten skal laves i god tid, fx
dagen eller dage før, kan den tages ud af fryseren ½-¾ time før, piskes igennem og fryses til
passende konsistens herefter, ca. ½ time.
Holdbarhed i fryser:
ca. 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Is
Se flere
opskrifter med Frugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------