Soufflé er
desserternes konge. Det man skal huske på er, at en soufflé skal serveres
straks, fordi den høje luftige dessert langsomt synker sammen.
Tid: 1 time, heraf
50-60 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
150 g tørrede
abrikoser
SUFFLEDEJ:
50 g smør eller
margarine
1 dl hvedemel
2½ dl mælk
5 æggeblommer
1 dl sukker
friskpresset saft af
1 citron
5 æggehvider
* Fremgangsmåde
1. Udblød
abrikoserne i vand, gerne natten over.
Lad dem dryppe af og
hak dem groft.
2. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Rør melet i og spæd
med mælken til en tyk masse, som skal koge et par min.
3. Tag gryden af
varmen og rør æggeblommerne i, en ad gangen.
Rør derefter sukker
og de hakkede abrikoser i.
Smag til med
citronsaft.
4. Pisk æggehviderne
til fast skum.
Vend først ½ af
skummet i og bland det godt.
Vend derefter resten
af skummet meget forsigtigt i.
5. Hæld dejen i en
smurt rund ovnfast skål med lige sider, 1½ liter, eller brug portionsforme.
6. Bag souffléen på
nederste rille i en 175 °C varm ovn i 50-60 min.
Åbn ikke lågen de
første 40 min!
7. Server frugtsouffléen
straks, gerne med lidt let pisket fløde eller blød vaniljeis.
Tips: Hvis du bruger portionsforme, er bagetiden
for 4 forme 30 min.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------