Den lidt søde smag,
kombineret med god tyggemodstand fra solsikkekernerne, gør at brødet bliver
spist op selvom det er stort. Retten er nem og god
Tid: 2½ time, heraf
90 min hævning + 40 min i ovnen. Brødet er fryseegnet. Holdbarhed ca 9 mdr.
1 stk.
# Ingredienser
50 g gær
5 dl vand
1 spsk soya
1 tsk salt
1 dl mørk sirup
1 dl solsikkekerner
4 dl groft rugmel
ca 1,1 liter godt
hvedemel
1 sammenpisket æg
1 dl solsikkekerner
til pynt
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Rør den ud med lidt
af vandet.
Tilsæt resten af
vandet.
2. Tilsæt soya,
salt, sirup, solsikkekerner, rugmel og næsten alt hvedemelet.
Ælt i hånden eller i
maskine til en fast dej.
Lad dejen hæve ca 60
minutter.
3. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem med resten af melet.
Form den til et
buttet rundt brød.
4. Læg det på en bageplade
med bagepapir
Lad det hæve ca 30
min.
5. Pensl med
sammenpisket æg og drys med solsikkekerner.
6. Bag brødet i en 200
°C varm ovn ca 40 minutter.
7. Godt at servere
til gryderetter, supper eller til smørrebrød.
Tips: Lad gerne dette brød ligge pakket i et klæde
et døgn, så kommer smagen bedre til sin ret.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------