Opskriften kan varieres efter hvad du har i køleskabet – med
aubergine, squash og tomat som grundstenen i den klassiske moussaka. Denne
opskrift er nem og god.
2 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 45 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
1 løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
1 dåse hakkede
tomater
1 spsk tomatpuré
frisk timian
1 aubergine (350 g)
1 squash (250 g)
½ spsk olie
4 spsk yoghurt (1,5
%)
1 æg
1 spsk hvedemel
25 g revet
parmesanost
salt og peber
Tilbehør: grøn salat
og 2 skiver brød, 100 g
* Tilberedning
1. Tænd ovnen på 225
°C.
Svits finthakket løg
og finthakket hvidløg i olie og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og timian.
2. Lad saucen simre
10 min.
Læg aubergine- og squashskiver på en bageplade med bagepapir.
Spray dem med olie
(eller brug en pensel), drys med salt og peber og brun dem i ovnen ca 15 min.
3. Læg grønsagerne
lagvist med tomatsauce i et ovnfast fad.
Pisk yoghurt sammen
med æg, mel og ost og bred det ud over retten.
Sæt fadet i ovnen ca
20-25 min.
INFO: Moussaka, mousaka eller musaka er en aubergine- eller
kartoffel-baserede madret, der ofte inkluderer hakkekød. Retten stammer fra
Levanten og er særligt udbredt i Mellemøsten og Balkan med mange lokale og
regionale variationer. I Levanten er mousaka en kogt ret, der hovedsagelig
består af tomater og aubergine, der ligner siciliansk caponata, og kan også
omfatte kikærter. Den kan serveres kold som en mezzeret eller varm.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.