Her får du quiche og laks i 5 spændende udgaver. Klassisk
fransk quiche er perfekt til hyggelig aftensmad, til frokost, på buffetbordet
eller til picnic.
Forberedelse: 30
min. • Tilberedning: 1 time • 4 personer
# Ingredienser
500 g frisk spinat
20 g smør
1 lille bundt grønne
asparges
1 porre (kun det
hvide)
1 portion tærtedej (herunder)
300 g laksefilet
2 æg
150 g cremefraiche
38 %
2 dl mælk
salt og peber
* Tilberedning
Skyl spinaten
omhyggeligt. Fjern stilke og evt. tykke ribber.
Brun bladene i en
stor sauterpande med 10 g smør ca. 10 min.
Dryp spinaten af,
pres den, og hak den.
Skyl aspargeserne,
og blancher dem et par minutter i saltet kogende vand.
Dryp dem af
Skyl porren godt,
skær den i tynde skiver, og
sauter den 5 min i
resten af smørret.
Forvarm ovnen til
200 °C.
Rul dejen ud, læg
den i en tærteform, prik med en gaffel, og
forbag den 15 min.
Skær laksen i små
tern.
Pisk æggene med
cremefraiche og mælk.
Smag til med salt og
peber.
Fordel den sauterede
porre over tærtebunden.
Fyld op med laks i
tern og spinat. Hæld æggeblandingen over.
Arranger
aspargeserne pænt ovenpå, fx som en roset eller
i rudemønster.
Giv tærten 35-40 min
i ovnen. Server straks.
Hjemmelavet
tærtedej
Bland 250 g mel og ½
tsk salt med 125 g smør, skåret i små tern.
Bland med
fingerspidserne til det ligner revet parmesan.
Ælt 1 pisket æg i
dejen, og rul den som en kugle.
Lad den hvile køligt
mindst 1 time.
Quiche med laks og
gedeost
Smuldr 100 g gedeost
groft i æggeblandingen.
Eller læg tynde skiver
af gedeost oven på tærten.
Quiche med laks og
broccoli
Udskift asparges og
porre med 1 broccoli delt i små buketter og
dampet 10 min.
Quiche med kylling
og grønsager
Udskift laksen med 2
kyllingebrystfileter (300 g), marineret
i 2 spsk citronsaft, 1
spsk olie og 1 tsk paprika.
Se alle de bedste
opskrifter med Quiche Kylling Fisk Salat Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------