Når
man spiser masser af fuldkorn med fibre, er man mæt i længere tid, og det er i
det hele taget godt for fordøjelsen. De grove muffins er gode til alle dagens
måltider: mellemmåltider, morgenmad og som tilbehør.
De
har en sød smag fra tørrede abrikoser og passer måske ikke til alt, men er især
gode til stærkt smagende mad som karry retter og ost.
Arbejdstid:
25 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnede. 12 stk.
#
Ingredienser til Grove muffins:
1
dl bulgur
1
dl kogende vand
12
tørrede abrikoser
1
dl neutral olie (se tips)
3
dl tykmælk eller ymer
300
g hvedemel
2 tsk
bagepulver
120
g groft rugmel
1
dl sesamfrø
1
dl solsikkekerner
1 tsk
groft salt
Drys:
sesamfrø
*
Sådan
laver du Grove muffins:
Læg
bulguren i en skål, hæld kogende vand på og lad det trække ca. 15 min, til
vandet er let afkølet.
Hak
abrikoserne fint og tilsæt dem sammen med olie og tykmælk.
Bland
hvedemelet med bagepulver og resten af de tørre ingredienser.
Rør
de to blandinger sammen til en ensartet dej.
Fordel
dejen i en smurt muffinpande med 12 huller eller brug to papir-muffinforme til
hver, hvis du ikke har en muffinpande.
Drys
med sesamfrø og sæt dem i en 175 °C varm ovn i ca. 20 min. til de er
gennembagte.
Tjek,
om de er bagte ved at stikke et træspid eller en lille kniv ned i midten der må
ikke være rå dej på.
Afkøl
de bagte muffins på en bagerist.
Tips:
Vælg en olie med neutral smag, fx raps-, majs- eller solsikkekerneolie.
Frys
evt. muffins i mindre portioner i fryse poser. Pak dem, mens de endnu er varme.
Prøv den her!
Opskriften er den nemmeste og superlækker. Find flere gode opskrifter her på Kogebog.dk se
forsiden...
Kilde: Hjemmets bedste MAD