Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 45 min. Kogetid i alt: ca 3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (5-6 personer)
# Ingredienser
til Høne i gryde - Poule-au-pot:
1 stor høne (mindst 2,5 kg)
Fyld:
indmad fra hønen (lever, hjerte, kråse)
100 g røget skinke eller letsaltet, stribet kogeflæsk
150 g hakket flæske- eller kalvekød
50 g hvederasp (ca 1 dl) eller 2 tykke skiver hvidt brød
1 spsk hakket persille
1 fed hvidløg
1 lille æg
evt. lidt vand eller bouillon
salt og peber
Suppe:
den farserede høne
1¼ l vand
hals og vingespidser m.m.
suppevisk (selleritop, porregrønt og persille)
evt. 1 laurbærblad
¼ selleri
2 porrer (det hvide)
2 gulerødder
1 løg
6-8 hvide peberkorn og salt
Endvidere:
3 gulerødder
3 porrer
1 skive selleri (125 g)
1 lille pastinak eller persillerod
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
*
Sådan laves Høne i gryde - Poule-au-pot:
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke er gjort. Se And,
istandgøring og udtagning.
Gnid den ud- og indvendigt med salt og peber.
Fyld:
2. Hak indmaden og den røgede skinke (flæsk) en gang gennem
maskinen, og rør det sammen med det hakkede kød, bland med rasp (eller
franskbrødet udblødt i lidt vand eller bouillon), hakket persille, æg og det
knuste hvidløgsfed.
Krydr med salt og peber.
3. Fyld hønen med farsen og sy den til med ufarvet
bomuldsgarn eller luk med kødnåle.
Suppe:
4. Gør grønsagerne til suppen i stand og del dem groft.
Pil løget, men lad det forblive helt.
Læg hønen i suppegryden, læg halsen og vingespidserne ved,
de groft delte grønsager, løget og suppevisken.
Hæld så meget vand ved, at det netop dækker hønen.
5. Bring suppen i kog, skum den, tilsæt salt og peberkorn og
lad suppen koge ved svag varme under låg et par timer.
6. Tag hønen op og si suppen gennem et klæde og lad den stå
mindst 5 min., til fedtet har samlet sig foroven. Skum det af.
7. Hæld suppen tilbage i gryden.
Gør de resterende grønsager i stand og del dem i store eller
små pæne stykker.
Kom dem på suppen og kog dem 20 min.
8. Læg hønen tilbage i gryden og kog yderligere 10-15 min,
til grønsagerne er helt møre og hønen gennemvarm og færdig.
9. Tag hønen op og fjern snor eller nåle og lemp farsen ud.
Skær hønen i portionsstore stykker, se And, udskæring af,
og anret fars og kød på et varmt fad.
Læg grønsagerne ved og server den hede bouillon til.
Spis landbrød, fx Bondebrød, Flûtes eller Baguette til.
Tips: Andre grønsager kan tilsættes, fx persillerod,
majroer og kogte kartofler.
Letsaltet, stribet flæsk og kål, savoy- eller hvidkål, kan
også tilsættes.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------