Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ¾-1¼ time. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4-6 personer
# Ingredienser
til Høne i gryde med grønsager:
1 høne (1½-2 kg)
4 gulerødder
2 porrer
½ selleri
krydderurtebuket (persille, laurbærblad, timian, porretop)
½ l (fjerkræ)bouillon eller vand
250 g bælgede ærter (evt. dybfrosne)
50 g smør
salt og peber
*
Sådan laves Høne i gryde med grønsager:
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke er gjort.
Se And, istandgøring og udtagning.
Del den i 10 stykker: lår, overlår, vinger med lidt bryst, 2
bryststykker og 2 rygstykker.
2. Gør grønsagerne i stand.
Skær gulerødder og porrer i skiver, sellerien i tern.
3. Smelt smørret i en stegegryde.
Krydr hønsekødstykkerne med salt og peber og brun dem på
alle sider. Tag dem op.
4. Kom grønsagerne i gryden og svits også dem.
Læg hønsestykkerne oven på grønsagerne.
5. Kom bouillonen (vandet) i gryden sammen med
krydderurtebuketten og krydr med salt og peber.
Læg låg på og lad det koge ¾-1¼ time ved svag varme, til
kødet er mørt.
6. Kom ærterne i til sidst og lad dem koge med et par min.
7. Fjern krydderurtebuketten, anret hønsestykkerne på et
varmt fad og læg forsigtigt grønsagerne ved.
De er meget bløde og smager godt af bouillon.
Tips: Kartofler kan eventuelt koges med. 1 dl af
bouillonen kan erstattes af hvidvin.
Løse ris kan serveres til. Drys med hakket persille.
Grønsagerne kan varieres.
Tilsæt eventuelt små blomkålsbuketter, champignon eller
perleløg.
Lad dem koge med i suppen de sidste 5-10 min.
Kylling eller poulard kan erstatte hønen. Så må kogetiden
nedsættes med ca 1/3.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------