Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 1-1½ time. Let at lave. Mellem pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Høne, kogt:
1 høne (1½-2 kg)
1,5-2 l vand
2 gulerødder
1 porre
1 løg
½ persillerod
krydderurtebuket (persille, løvstikke eller selleritop,
porretop)
6 peberkorn
salt
Evt. ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Høne, kogt:
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke er gjort.
Se And,
istandgøring og udtagning
2. Læg hønen i en gryde, der er mindst mulig, og hæld så
meget vand ved, at det netop dækker.
Bring det i kog, skum det og tilsæt de istandgjorte, delte
grønsager, krydderurtebuketten, eventuelt bundet sammen med ufarvet
bomuldsgarn, peberkorn og salt.
3. Lad hønen koge ved svag varme under låg 1-1½ time, til et
lår løsner let, så er den mør.
Lad den trække i suppen et kvarters tid.
Tips: Nu er hønen klar til fx Hønsesalat,
Høne i gelé og til sandwiches med høne, hvor fortrinsvis
brystkødet anvendes.
Grønsager, der skal serveres sammen med hønen, tilsættes
suppen de sidste 15-20 min. af kogetiden.
Si suppen og brug den som basis for asparges-, champignon-
eller peberrodssauce.
Eller som basis for grønsags- eller skaldyrssupper.
Eller kog den meget ind og brug den til Høne i gelé.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------