Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 25 min. Marinering: 3-4 timer. Ovntid: ca 1¼ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Høne, marineret, stegt:
1 høne (1,5-2 kg)
Marinade:
2 dl (tør) hvidvin
saften af 1 citron
1,5 dl olie
1 fed hvidløg
1 spsk finthakket persille
salt og peber
50 g smør
*
Sådan laves Høne, marineret, stegt:
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke er gjort.
Se And,
istandgøring og udtagning
Del hønen i 10 stykker: lår, overlår, vinge med lidt bryst,
2 bryststykker og 2 rygstykker.
Marinade:
2. Rør hvidvin, citronsaft og olie sammen.
3. Knus eller hak hvidløgsfeddet fint og bland det i
marinaden sammen med den finthakkede persille. Krydr med salt og peber.
4. Hæld marinaden over hønsekødet og lad det trække 3-4
timer.
Vend af og til.
5. Tag hønsestykkerne op og tør dem.
Si marinaden og gem den.
6. Brun hønsekødstykkerne på alle sider i smørret på en
pande.
Læg dem i et ovnfast fad.
Hæld den siede marinade over.
Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 200 °C ca 1
time og 15 min., til kødet er mørt.
7. Server retten direkte fra fadet med Courgettegrovbrød,
rispilaf eller bulgur til.
Champignonsalat eller Courgettesalat
passer også fint til.
Tips: Kylling eller poulard kan erstatte hønen, så må
ovntiden nedsættes med 1/3.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------