Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 25 min. Marinering: 3-4 timer Kogetid, ris: 18-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer
# Ingredienser
til Høne med mandler, kinesisk:
2 hønsebrystfileter (ca 600 g)
Marinade:
3 spsk kinesisk soja
1 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
salt og peber
Endvidere:
8 tørrede kinesiske svampe
50 g mandler (1 dl)
1 grøn peberfrugt
2 porrer
1 dl olie
1,5 dl (fjerkræ)bouillon
1 dl sherry
2 tsk maizenamel
Tilbehør:
4 dl langkornede ris
8 dl vand
salt
*
Sådan laves Høne med mandler, kinesisk:
1. Skær brystkødet i strimler. Læg dem i en skål.
2. Bland den kinesiske soja med det finthakkede hvidløgsfed,
den revne ingefær, salt og peber.
Gnid hønsekødet med marinaden og lad det trække 3-4 timer.
3. Læg svampene i lunkent vand ½-1 time. De skal have
genvundet omfanget.
Lad dem dryppe godt af. Fjern de hårde stilke, der ikke spises.
Skær svampene i mindre stykker.
4. Skold og smut mandlerne.
5. Del peberfrugten, fjern frøstol og kerner og skær den i
tynde ringe.
Rens porrerne og snit dem fint.
6. Bring vandet i kog.
Drys ris og salt i og lad det koge under tætsluttende låg
18-20 min. ved svag varme.
7. Steg hønsekødet ved kraftig varme i lidt af olien i en
kinesisk wok eller en stegegryde ad flere gange.
Vend flittigt og tag kødet op, når det er gennemstegt.
Dæk det med alufolie, så det holder sig varmt.
8. Svits først mandler, så porrer, peberfrugt og til sidst
svampene i resten af olien.
Tag det op med en hulske, efterhånden som det bliver
færdigt, og læg det sammen med hønsekødet.
9. Kog gryden af med bouillon.
Tilsæt sherry og smag til med salt og peber.
Jævn saucen med maizenamel udrørt i lidt koldt vand.
10. Bland hønsekød, grønsager og mandler og læg det i et
halvdybt fad.
Hæld saucen over og server straks. Server de løse ris til.
Tips: Grønsagerne kan varieres med fx forårsløg,
bambusskud, champignon og bønnespirer.
Bønnespirer tåler kun 1 minuts varme, hvis de skal bevare
sprødheden.
Hønsebrystfileterne kan erstattes af kyllingebryst.
Hvis man starter med en hel høne, kan resten bruges til en Fjerkræconsommé
eller til
Hønsesalat eller som sandwichfyld.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------