Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer
# Ingredienser
til Høne stegt som vildt
1 ung høne (ca 1½ kg)
5-6 enebær
1 tsk salt
peber
5 skiver bacon
25 g smør
1½ dl vand eller lys bouillon, evt. halvt hvidvin
Sauce:
2 dl fløde
2 tsk maizenamel
1-3 tsk rønnebærgelé
salt og peber
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Høne stegt som vildt
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke er gjort.
Se And,
istandgøring og udtagning
2. Knus enebærrene i en morter.
Gnid hønen godt på alle sider med enebær, salt og peber.
Bind baconskiverne om hønen og hold dem fast med
bomuldsgarn.
3. Varm smørret i en tykbundet gryde og brun hønen godt på
alle sider.
Tilsæt vand (bouillon og/eller vin) og lad hønen stege under
låg ca ½ time på hver side, til den er mør. Låret skal løsne let.
4. Tag hønen op, fjern bomuldsgarnet og hold den varm, bedst
tildækket på et varmt halvdybt fad.
Si stegeskyen og hæld den tilbage i gryden.
Pisk fløde og maizenamel sammen og hæld det i stegeskyen
under omrøring.
Lad saucen småkoge 2-3 min.
Smag til med rønnebærgelé, salt og peber.
Anretning:
5. Skær først lårene af og del dem i leddet til overlår og
underlår.
Skær derefter vingerne og lidt af brystkødet af.
Skær brystfileterne fri og skær dem i skiver på langs.
Anret stykkerne på et opvarmet fad og hæld lidt af saucen
over.
Server resten til.
Tips: Server små persillevendte kartofler, sæsonens
grønsager og rønnebær- eller ribsgelé til.
Tranebær kogt møre i juice og smagt til med sukker og
appelsinsaft er også et godt tilbehør -
Se Tranebærsauce - Cranberry-sauce.
Retten kan laves med en ung hanekylling.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------