Forret Arbejdstid: ½ time Kogetid pr. æg: 3½ minut. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer
# Ingredienser
til Hønsebouillon, italiensk:
1 l hønsebouillon
4 skiver hvidt brød
smør til stegning
Pocherede æg:
4 friske æg
½ l vand
1 tsk salt
1 tsk eddike
Endvidere: 50 g reven parmesanost
*
Sådan laves Hønsebouillon, italiensk:
Pocherede æg:
1. Bring vand, salt og eddike i kog, gerne i en lav gryde.
Tag æggene direkte fra køleskabet og slå et æg ad gangen ud
i en kop.
Lad det glide forsigtigt ned i gryden og saml hviden om ægget
med en hulske, så længe den ikke er fast.
2. Tag ægget op efter 3½ minut, så er hviden stivnet
Fyldt hønsebryst med spinatcreme og blommen stadig blød.
Dyp ægget i koldt vand, så standser kogningen straks.
Læg det på en ren tøj serviet.
3. Puds æggetrævlerne af og hold æggene varme, bedst i en
skål med håndvarmt vand.
Anretning:
4. Varm hønsebouillonen op.
Steg brødskiverne gyldne på begge sider i smørret.
5. Læg 1 skive brød i hver tallerken.
Læg et pocheret æg over og drys med reven parmesanost.
Hæld den meget varme suppe over og server straks.
Tips: Se Hønsebouillon. Frossen hønsebouillon eller
bouillon fra dåse kan bruges, hvis det skal være hurtigt og nemt.
Serveres bouillon i ovnfaste suppeskåle, kan den laves på
følgende måde: Fordel den kogende suppe i suppeskålene, læg herover de ristede
brødskiver som låg. Bøj dem, så de danner en fordybning og hæld forsigtigt et
råt æg i hver. Drys osten over og gratiner suppen i ovnen ca 8 min. ved 250 °C.
Server suppen straks.
Ved pochering af æg opnås det bedste resultat, hvis æggene
er meget friske. Så er hviden fast og sej. Gamle æg har tynd og vandet hvide og
er derfor ikke egnet til pochering. Hviden flyder ud til alt for mange trævler,
og der bliver for lidt hvide om blommen. Man kan udmærket pochere flere æg ad
gangen, blot man sørger for, at der er god plads til hvert enkelt æg og man er
hurtig på fingrene, så man når at samle hviden.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------