Logo

Hønsebouillon, italiensk - Zuppa alla pavese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hønsebouillon, italiensk - Zuppa alla pavese 

 
Forret Arbejdstid: ½ time Kogetid pr. æg: 3½ minut. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer   

 
# Ingredienser til Hønsebouillon, italiensk:
1 l hønsebouillon
4 skiver hvidt brød
smør til stegning

 
Pocherede æg:
4 friske æg
½ l vand
1 tsk salt
1 tsk eddike
Endvidere: 50 g reven parmesanost
*
Sådan laves Hønsebouillon, italiensk:
Pocherede æg:
1. Bring vand, salt og ed­dike i kog, gerne i en lav gryde.
Tag æggene direkte fra køleskabet og slå et æg ad gangen ud i en kop.
Lad det glide forsigtigt ned i gry­den og saml hviden om æg­get med en hulske, så længe den ikke er fast.

 
2. Tag ægget op efter 3½ minut, så er hviden stivnet
Fyldt hønsebryst med spinatcreme og blommen stadig blød.
Dyp ægget i koldt vand, så standser kogningen straks.
Læg det på en ren tøj serviet.

 
3. Puds æggetrævlerne af og hold æggene varme, bedst i en skål med håndvarmt vand.

 
Anretning:
4. Varm hønsebouillonen op.
Steg brødskiverne gyld­ne på begge sider i smørret.

 
5. Læg 1 skive brød i hver tallerken.
Læg et pocheret æg over og drys med reven parmesanost.
Hæld den me­get varme suppe over og ser­ver straks.

 
Tips: Se Hønsebouillon. Frossen hønsebouillon eller bouillon fra dåse kan bruges, hvis det skal være hur­tigt og nemt.
Serveres bouillon i ovnfaste suppeskåle, kan den laves på følgende måde: Fordel den kogende suppe i suppeskå­lene, læg herover de ristede brødskiver som låg. Bøj dem, så de danner en for­dybning og hæld forsigtigt et råt æg i hver. Drys osten over og gratiner suppen i ovnen ca 8 min. ved 250 °C. Server suppen straks.

 
Ved pochering af æg opnås det bedste resultat, hvis æggene er meget friske. Så er hviden fast og sej. Gamle æg har tynd og vandet hvide og er derfor ikke egnet til pochering. Hviden flyder ud til alt for mange trævler, og der bliver for lidt hvide om blommen. Man kan udmærket pochere flere æg ad gangen, blot man sørger for, at der er god plads til hvert enkelt æg og man er hurtig på fingrene, så man når at samle hviden.

 
Se flere opskrifter med Høne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her