Frikadeller er altid et hit og en klassiker på det danske
spisebord. Her er en udgave lavet med hønsefars, og du kan twiste dem med asparges
og rejer...💘
Til 4 personer.
# Ingredienser
600 g hønsekød
1 tsk salt
3 æg
1 løg
peber
12 tsk revet muskat
1½ dl mælk
125 g hvedemel
75 g smør
---
8 hvide asparges
8 grønne asparges
50 g smør
40 g hvedemel
1 dl fløde
1 bdt dild
200 g kogte, pillede
rejer
Tilbehør: Kogte kartofler
* Tilberedning
Hak hønsekødet i en
blender eller foodprocessor og rør det med saltet, til det bliver sejt.
Tilsæt æggene et ad
gangen.
Riv løget og tilsæt
det sammen med resten af ingredienserne og rør, til farsen er ensartet.
Form frikadellerne
med en ske og steg dem gyldne i fedtstoffet.
De hvide asparges
skrælles, og de grønne asparges vaskes.
Det nederste seje
stykke skæres fra aspargesene, og resten skæres ud i 3 cm lange stykker.
Stykkerne koges i
vand med salt i 3-4 min.
Fedtstoffet smeltes
i en gryde, og melet røres i.
4 dl af kogevandet
tilsættes under omrøring med et piskeris.
Koges i 10 min.
Fløden tilsættes, og
det koges op.
Asparges, hakket
dild og rejer tilsættes, og det varmes igennem (må ikke koge).
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.