Her er en anden elsket kending, nemlig hønsesalaten, der
smager pragtfuldt - især med lidt sprødstegt bacon på toppen.
2-4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid:
15 min.
# Ingredienser
1 kyllingebryst eller
3 kyllingeoverlår (eller en blanding)
1 kvist frisk estragon eller timian
3 stk hel sort peber
¼ liter hønsebouillon
125 g champignon
15 g smør
2 stilke bladselleri
3 spsk mayonnaise
3 spsk cremefraiche eller græsk yoghurt
1-2 tsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 knsp karry
salt og peber
Endvidere:
3-4 skiver bacon
sprøde salatblade
lyst brød eller rugbrød
karse, brøndkarse eller ærtespirer
* Tilberedning
1. Læg kyllingebryst eller kyllingeoverlår i en gryde med
en kvist estragon eller timian og de sorte peberkorn.
Hæld bouillonen ved og giv det et opkog.
Skru ned og lad det simre ganske svagt under låg
i 12 min for bryst og 15 min for lår.
Tag gryden af varmen, tag låget af og
lad kødet afkøle i bouillonen.
2. Rens champignon og skær dem i skiver.
Rist dem gyldne på en pande med smør og
læg dem til afkøling på en tallerken.
3. Rens bladselleri og skær dem i tynde skiver.
4. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og
smag til med citronsaft, sennep, karry, salt og peber.
5. Træk skindet af kyllingestykkerne og pluk kødet
i mundrette stykker.
Vend det i dressingen sammen med champignoner og
bladselleri.
6. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og
dryp af på et stykke køkkenrulle.
7. Anret hønsesalaten på letristet brød med salatblade
og pynt med bacon og grønt.
Tips:
Du kan udvide salaten med snitter af dampede asparges.
Prøv også at erstatte bacon med sprødstegt serranoskinke
eller sprødstegt kyllingeskind.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------