Hørfrø har været kendt allerede i det gamle Rom og i antikkens Grækenland. Både som tekstilplante (spindehør) og som frøhør, også kaldet oliehør.
Af hørfrø fremstilles forskellige olier, fx til møbler,
bedst kendt er linolie. Men hørfrø spises også af både dyr (foderkager) og
mennesker. Vi bruger det som del af grød eller brød, og i brødet har det været
lige så længe som kornet, fordi det i gamle dage voksede vildt sammen med korn.
Hørfrø har en let nøddeagtig smag. Hørfrø kan også bringes
til at spire, og det er ligeså enkelt som at dyrke karse. Frøene skal ikke
iblødlægges, blot anbringes på fugtigt vat eller frotte, stå lunt og overbruses
et par gange om dagen. I løbet af få dage er spirerne store nok til brug.
Se de bedste opskrifter med
Hørfrø
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------