Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Koge- og trækketid: ca 40 min. Gratinering: 10 min. Hviletid: 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Hamburgerryg,
glaseret:
1 kg hamburgerryg med ben eller ¾ kg uden
4 spsk farin eller 3 spsk flormelis
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hamburgerryg,
glaseret:
1. Lad en eventuel hinde eller net blive om hamburgerryggen
og læg den i en gryde med vand, som netop dækker.
2. Lad den koge for svag varme under låg i 20 min.
Tag gryden fra varmen og fjern hinde eller net omkring
hamburgerryggen.
Læg den tilbage i gryden og lad den koge småt yderligere 10 min.
under låg.
Tag gryden fra varmen og lad kødet trække 10 min.
Bruges der kød uden ben, kan kogetiden forkortes med 5-8 min.
Rids overfladen med en skarp kniv, fx i rudemønster.
3. Tag hamburgerryggen op og læg den i et ovnfast fad.
Tør overfladen og drys sukkeret over.
4. Sæt hamburgerryggen i en 200 °C varm ovn i 10 min., til
den er gylden.
Lad den hvile 5 min., før der skæres af den.
Tips: Kødet kan
stryges med sennep, før sukkeret drysses på.
Den glaserede hamburgerryg kan serveres med Grønlangkål,
gammeldags, eller Grønkål, flødestuvet.
Endvidere kan Brune kartofler serveres til.
Grønsager, smørdampede og Grønsagsbearnaise er også velegnet
tilbehør.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Hamburgerryg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------