Denne lækre creme
kan du bruge som fyld eller pålæg til alt muligt, i tomater, vandbakkelser
eller på pumpernickel.
Tilberedning 20 min.
4 portioner
# Ingredienser
½ bundt frisk
koriander, kørvel eller persille
2 modne
avocadofrugter
2 spsk friskpresset
citronsaft
1 dl letmælksyoghurt
½ tsk salt
1 knivspids
cayennepeber
4 små tomater
4 små vandbakkelser
2 skiver
pumpernickel
½ bundt purløg
* Tilberedning
1. Skyl
krydderurterne og ryst dem tørre.
Hak dem fint med en
skarp kniv.
2. Del avocadofrugterne
og fjern kernerne.
Grav frugtkødet ud
og mos det sammen med citronsaften i en skål.
Rør det med yoghurt,
koriander, kørvel eller persille, salt og
et godt nip
cayennepeber.
3. Skyl tomaterne og
skær et låg af dem.
Grav forsigtigt
indmaden ud med en ske.
Det kan fx bruges i
en suppe.
Skær stilkfæstet fra
og tern eller striml låget fint og
stil det til side
til garnering.
4. Fyld
avocadocremen i en sprøjtepose.
Sprøjt cremen i
tomaterne og vandbakkelserne og
smør resten på
pumpernickel-skiverne.
Skyl purløget og
ryst det tørt.
Skær det i fine
ringe.
Garner cremen med
purløg og hakkede tomater.
VARIATION
Bland avocadocremen
med knuste syltede grønne peberkorn og
erstat yoghurten med
urtekvark.
Tips:
Vandbakkelser: Bring
1¼ dl vand, 2 spsk margarine og
1 nip salt i kog.
Rør 1¼ dl (75 g)
hvedemel i. Tag gryden fra varmen.
Lad det svale og rør
2 æg og ½ tsk bagepulver i.
Sprøjt valnøddestore
toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag i ca. 20 min ved
175 °C, eller til de føles tørre og lette.
• Avocadoer
indeholder mange enkeltumættede fedtsyrer.
De er også en god B-vitaminkilde.
Pr. portion: Energi:
Kcal 325 = kj 1365
Kulhydrat 25 g
Protein 9 g Fedt 21 g (58%) Fibre 5 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.