Denne ret er et
minde fra Wien, hvor de grønne, marinerede linser blev serveret til en harepaté.
Her er det i stedet tynde, nystegte harefileter. vi anvender.
Tid: 30 min + 2
timers marinering. 4 pers.
# Ingredienser
4 dl grønne linser
8 dl grønsagsbouillon
(vand + terning)
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk vineddike
2 spsk vand
4 spsk olie
½ tsk salt
½ tsk hvid peber
1 dl finthakket
purløg
500 g harefilet
1 spsk smør eller
margarine
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
* Fremgangsmåde
1. Kog de grønne
linser 15 min i grønsagsbouillonen.
Lad dem dryppe af.
2. Pil løg og
hvidløg og hak dem fint. Bland det med linserne.
3. Pisk vineddike,
vand, olie, salt og hvid peber sammen til en dressing.
4. Hæld dressingen
over linserne og rør den finthakkede purløg i.
Lad linserne trække
koldt i marinaden et par timer.
5. Afpuds
harefileterne og steg dem i fedtstoffet 8-10 min.
Drys med salt og
hvid peber.
6. Skær
harefileterne i tynde skiver på skrå.
Server dem nystegte
med de marinerede linser og en grøn salat.
Tips: Marinerede linser passer fint til andre
vildtretter.
Du kan evt. lave en
sauce af oksebouillon og servere den til.
Se alle de bedste opskrifter med Harekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------