Forret Frokost. Arbejdstid: 1½ time Marinering: mindst 4 timer, men gerne natten over
Kogetid: 1½ time. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hareterrine, kold:
1 ung hare (renset vægt ca 1½ kg)
250 g kogt skinke
125 g røget spæk
salt
200 g magert flæskekød
200 g skært kalvekød
3 æg
salt og peber
Marinade:
1,5 dl cognac
1 spsk olie
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
et par kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
et par kviste frisk basilikum eller 1 tsk tørret
Til formen:
200 g spæk
Postejform eller anden ovnfast form med høje sider
*
Sådan laves Hareterrine,
kold:
1. Gør haren i stand. Se Hare.
2. Skær kødet fra ryg, bove og køller så tæt på rygrad og
ben som muligt.
Skær det i strimler på en fingers tykkelse.
Skær også den kogte skinke og det røgede spæk i strimler på
en fingers tykkelse.
3. Bland harekød, skinke og røget spæk og krydr med salt.
Marinade:
4. Bland cognac med olie, laurbærblad, timian, basilikum,
hakket hvidløg og hæld denne marinade over.
Lad harekød-, skinke- og spækstrimlerne trække i marinaden
mindst 4 timer, men gerne natten over. Vend dem helst et par gange.
5. Tag kødstrimlerne op af marinaden og si den.
6. Skær resten af kødet fra haren og bland det med flæske-
og kalvekød.
Hak det en gang igennem kødhakkeren.
Rør æggene i farsen et ad gangen, rør grundigt mellem hvert
æg.
Rør marinaden i og krydr med salt og peber.
7. Skær de 200 g spæk i tynde skiver.
Beklæd en postejform eller anden ovnfast form med dem.
8. Læg først et lag fars, dernæst halvdelen af de marinerede
kødstrimler, så et lag fars, resten af det marinerede kød, og så den resterende
fars, slut af med tynde spækskiver. Læg låg eller alufolie over.
9. Kog hareterrinen i forvarmet vandbad i bradepanden og bag
den ved stærk varme, 225 °C, ca 1½ time.
10. Tag terrinen ud af ovnen og lad den blive kold, før den
serveres.
Den smager bedst dagen efter.
Server grøn salat eller Bønner,
grønne, marinerede, til.
Tips: Server
hareterrinen kold som for- eller mellemret eller til kold buffet.
Skær den i skiver ved serveringen.
Harepostej
Gå frem efter opskriften til og med punkt 8.
Læg et par skiver bacon over fadets indhold.
Bag postejen omkring 1½ time ved jævn varme, 175 °C.
NB. En »terrine« er i reglen kogt i vandbad, mens en postej
er bagt.
Indholdet er ikke så forskelligt.
Harepostej med sky
Skiverne kan dækkes med sky.
Udblød 5 blade husblas i koldt vand.
Bring 2½ dl bouillon i kog, sluk, tilsæt ½ dl tør portvin,
knug husblassen fri for vand og lad den smelte i den varme bouillon.
Lad skyen svale noget.
Når skyen begynder at stivne, fordeles den forsigtigt over
postej skiverne med en ske.
Postejen kan eventuelt tilsættes lidt hakket trøffel.
Se alle de bedste opskrifter med Hare
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------