Hasselbackkartofler med bacon og parmesan (øverst) og Kartofler
med kaviarfyld nederst.
Med deres kraftige, gode smag er disse kartofler herlige som
tilbehør til fisk, vildt og kylling. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 1 time. 15 min. Let. Til
6 pers.
# Ingredienser
6 mellemstore kartofler
2 skiver bacon, hakkede
1 fed hvidløg, presset
1 liter hønsebouillon
40 g revet parmesan
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 170 °C.
Kartoflerne skrælles og snittes som til Hasselbackkartofler
ifølge Kokketeknikken nedenfor.
Læg et lille stykke bacon ned i hver enkelt rille i
kartoflen.
2. Smelt smørret på en ildfast pande (fx smedejern).
Tilsæt det pressede hvidløgsfed og lad det sautere kort.
Krydr kartoflerne med salt og peber og stil dem på panden
med den rillede side opad.
Hæld hønsebouillon på panden, så det når halvt op omkring
kartoflerne.
3. Bouillonen bringes langsomt i kog, inden panden stilles i
ovnen.
Kartoflerne bages i ca. 20 min og drysses derpå med
parmesan.
De bager videre i 30-40 min, til osten er gylden og
kartoflerne føles helt møre ved et stik med en skarp kniv.
Kokketips
Mener du at bacon er lidt for fedt, kan det erstattes af et
lille stykke parmaskinke og et salvieblad.
Når du skal snitte kartoflerne, er det en god ide
at lægge en træske langs kartoflen mens du skærer.
Så risikerer du ikke at kniven går helt igennem
så kartoflen bliver skåret over.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.