Hasselbuskens frugt, Corylus maxima og Corylus colurna, på dansk hasselnød, ses hyppigt vildtvoksende, men den dyrkes også herhjemme. Om efteråret ses den friske nød med eller uden haser hos grønthandleren, men man bør vente til oktober, hvis man vil have en fuldt udvokset kerne. Har man adgang til mange hasselnødder, kan de opbevares svalt og luftigt - uden haser.
Vi importerer også nødder fra Italien. Det er gode nødder
fulde af kerne. Deres af og til lidt rødlige farve stammer fra det
poleringsmiddel, der skal gøre dem kønne og blanke. Vær opmærksom på, om
importerede hasselnødder er fra »i år«. Man kan være uheldig at komme ud for en
rest fra året før. Spørg i forretningen.
Friske hasselnødder egner sig ikke til bagning. De er for
våde. Frysning forringer, og tilrådes ikke.
Se de bedste opskrifter med
Hasselnød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------