Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20-25 min. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hasselnøddesoufflé:
30 g smør
30 g hvedemel (½ dl)
2,5 dl mælk eller fløde
3 æg
1 spsk sukker
1½ tsk vaniljesukker
100 g hasselnøddekerner
½ dl rom eller cognac
flormelis
Souffléform. 1¼ l (18 cm)
*
Sådan laves Hasselnøddesoufflé:
1. Smelt smørret i en gryde.
Rør hvedemelet i og rør det glat og ensartet. Det skal ikke
tage farve.
2. Tilsæt mælken/fløden, lidt ad gangen.
Pisk dejen, så den bliver glat og ensartet.
Lad dejen koge et par min., mens der fortsat piskes.
Tag gryden fra varmen og lad dejen køle lidt af.
3. Hak imens nødderne fint.
4. Del æggene i hvide og blomme.
Rør æggeblommerne i dejen, en ad gangen, rør godt mellem
hver.
Tilsæt sukker, vaniljesukker, nødder og evt. spiritus.
Lad dejen blive kold.
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Pisk hviderne stive og rør 1/3 af dem i soufflédejen.
Vend resten i.
6. Smør souffléformen.
Fordel et par spsk sukker i formen.
Drej formen, så sukkeret fordeler sig på alle sider.
Hæld overflødigt sukker fra.
7. Hæld soufflémassen i formen og bag den i ovnen, 20-25 min.
Undgå at åbne ovndøren, mens souffléen bager, den falder
nemt sammen.
8. Sigt lidt flormelis over den færdigbagte soufflé og
server straks.
En soufflé tåler ikke at vente, når den har forladt
ovnvarmen.
Den synker lidt sammen. Det skal den.
Server koldt flødeskum til.
Tips: Souffléen
kan bages i små portionsforme.
Bagetiden er da 8-10 min. ved 225 °C.
Stil flasken med rom eller cognac på bordet, så hver især
kan stænke sin soufflé(portion).
Se flere
opskrifter med Hasselnødder
Se flere
opskrifter med Soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------