Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Saltning: 15 min. Koge- og trækketid: ca 15 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til Havkat, pocheret:
4 skiver havkat (à ca 200 g)
salt
Kogelage:
ca. 7,5 dl vand
1 løg
½ spsk salt
1 spsk eddike
eller ½ spsk citronsaft
1 laurbærblad
1 bdt dild
6 hvide peberkorn
*
Sådan laves Havkat, pocheret:
1. Drys fiskeskiverne godt med salt og lad dem trække 15 min.
Skyl dem kort og koldt og tør dem.
Kogelage:
2. Kog vandet op og tilsæt det pillede, delte løg, salt,
eddike (citronsaft), laurbærblad, peberkorn og evt. dild. Lad lagen koge
igennem.
En fladbundet gryde er bedst.
3. Læg fiskestykkerne side om side i lagen, dæmp varmen, læg
låg på og lad fisken mørne for meget svag varme 8-10 min.
Tag gryden fra varmen og lad fisken trække i lagen
yderligere 3-4 min.
4. Anret fiskestykkerne på et varmt fad.
Server faste pillekartofler til, eller løse ris.
Tips: Grønt smør klæ'r
den magre fisk, men den kan også ledsages af Citronsauce, Hollandaisesauce
eller Champignonsauce.
Havkat kan koges i et helt stykke. Så skal den saltede,
skyllede fisk i kold lage, koge op og mørne en snes min. under låg.
Lad altid fisk trække nogle min. i lagen, når den er kogt,
længst hvis der er tale om et helt stykke.
Se flere
opskrifter med Havkat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------