Havkat, Anarchichas lupus, er, som også navnet antyder, en saltvandsfisk. Den er almindelig i det nordlige Atlanterhav, men ses også i danske farvande. I spiselig størrelse er den ½-¾ meter lang. Navnet har den fået på grund af sit store, næsten trekantede hoved,
der minder lidt om kattens.
Havkatten har kraftige tænder, de bageste fungerer nærmest
som knusemaskine for de muslinger, snegle, krebsdyr og andet af slagsen, som
udgør dens føde.
Havkatten sælges flået og udskåret under navnet koteletfisk.
Kødet er hvidt, fast og velsmagende, og udover en kraftig rygsøjle har den
ingen ben. Derfor steges den også ofte som koteletter.
Den fås det meste af året, men juni-november er bedst. Som
al fisk tåler den at fryses, men smagen forringes.
Se de bedste opskrifter med
Havkat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------