Her får du opskriften på to saftige havrebrød, der holder sig frisk i flere dage – hvis det får lov at overleve så længe. Det ene kan
fryses
2 stk. Kan
tilberedes af børnekokke.
# Ingredienser
25 g smør
6 dl vand
200 g kvark 5+ (0,1%)
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
200 g havreklid (ca. 4 dl)
750 g hvedemel
Pensling:
sammenpisket æg
Pynt: havreklid
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud
heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt
sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 2 stykker og læg dem i 2 smurte brødforme (a ca.
2 liter).
Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensl dem med æg. Rids brødene og drys dem med havreklid.
Bag havrebrødene nederst i en kold ovn, indstil på 200 °C og
bag i ca. 40 min.
Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Tag brødene ud af formene, læg dem på siden på bagepladen.
Sæt brødene tilbage i ovnen og lad dem stå ved eftervarmen.
Lad havrebrødene køle af på en bagerist og
server dem i skiver sammen med fx smør og ost.
Tips: Brødene kan også bages uden forme.
Bagetiden er ca. 40 min, og brødene skal ikke stå ved
eftervarmen.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.