Flarn er en tynd, sprød småkage. Overrask dine gæster med disse elegante kager, som ser meget avancerede
ud, men som er nemme at lave!
Tid: 35-40 min,
heraf 5-7 min i ovnen. 4-8 pers.
# Ingredienser
75 g smør eller
margarine
1 dl havregryn
1 dl hvedemel
1 dl farin
½ tsk bagepulver
2 spsk fløde
2 spsk sirup
FYLD:
1 honningmelon
2 bananer
1 liter jordbær
1 mangofrugt
2 dl piskefløde
2 spsk whisky
1 spsk sukker
PYNT:
flormelis
* Fremgangsmåde
1. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Tilsæt havregryn, hvedemel, farin, bagepulver, fløde og sirup.
Rør det sammen til en dej.
2. Sæt dejen i toppe
på en bageplade med bagepapir, 1 stor tskfuld til hver kage.
3. Bag ved 200 °C i 5-7
min. Lad kagerne køle af.
4. Stik kugler ud af
melonen.
Skræl bananerne og skær dem i halvmåner.
Skyl og nip jordbærrene.
Del dem.
Skræl mango frugten
og skær den i tern.
5. Pisk fløden til
skum. Smag den til med whisky og sukker.
6. Kagerne anrettes
i tre lag.
Dæk den første flarn med frugter. Læg den næste flarn på.
Kom flødeskum på den
næste og læg den tredie på.
Sigt flormelis over
til sidst. Server straks.
Tips: Flarnene kan
bages i god tid, flere dage før serveringen.
Opbevar dem i en
kagedåse.
INFO: Flarn er tynde, flade næsten åbne kager af mandel,
nødder eller havregryn. Når de er varme, kan de bukkes i skåle, kogler eller
hvad du nu vil. De serveres som kage eller til dessert.
Flan bages af smør, smør eller tærtedej. De er ofte dækket
med frugt eller bær og serveret som wienerbrød eller som dessert.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------