Sommermakrel er en
dejlig spise - og billig - den egner sig glimrende til grillmad. Herover ses
friske makreller på grillen, og de røgede smager næsten bedre.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 30-40 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
2 store eller 4 små
makreller
2-3 løg
1 citron
1 fennikel eller ½
bladselleri
3-4 spsk olie
salt, peber fra
kværn
* Fremgangsmåde
1. Rens og tør
makrellerne godt og gnid dem ind- og udvendigt med groft salt.
Lad dem trække i 5
min.
Skær løgene i tynde
ringe og fenniklen i strimler.
2. Skyl fiskene let,
tør dem og fyld bugen med løg og fennikel.
Luk bugen med
tandstikkere eller grillnåle.
Fiskene pensles med
en blanding af citronsaft, peber og olie.
Grill dem til kødet
er fast ved rygbenet.
Pensl makrellerne
ofte og vend dem, når de er faste og gyldne på undersiden.
3. Evt. rester af
løg og fennikel kan grilles på et stykke folie ved siden af.
Serveres med sprød
flute og en grøn salat.
Variation:
Grillstegt, røget
makrel er en endnu nemmere ret, der kun tager nogle få minutter at tilberede.
Rens de røgede fisk for ben, skær hovederne af, men lad skindet blive siddende.
Smør skindet med
olie og læg fisken på grillen.
Giv den 8-10 min.
Serveres med nye
kartofler og kryddersmør eller en kartoffelsalat (se opskrift).
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
og andre
gode opskrifter med fisk HER