Helstegt svinekam er
en dejlig, saftig søndagssteg. Et stykke god svinekam kan skæres enten af
mellemkammen eller af nakken. Begge dele kan steges med eller uden svær i ovn
eller i gryde - og med eller uden ben.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid:
ca 1½ time.
# Ingredienser
2 kg svinekam med
ben, men uden svær
salt, peber fra kværn
4 skalotteløg
½ liter bouillon (af
terning)
1-2 spsk maizenamel
evt. kulør
* Tilberedning
1. Gnid kødsiden med
rigeligt kværnet peber og stil det på risten over bradepanden i en varm ovn ved
225 °C.
Lad kammen stå et
kvarter, til den bruner.
2. Pil
skalotteløgene og skær dem en gang over.
Læg dem i
bradepanden og hæld kogende bouillon ved.
3. Skru ned for
varmen til 160 °C, drys med salt og lad kammen stege, til den er mør, ca 1
time. Brug evt. et kødtermometer. Det skal vise 76 °C, når kammen er færdig.
4. Tag kødet ud af
ovnen.
Læg det på et
skærebræt, dæk det til med alufolie og lad det stå i et kvarter.
5. Hæld skyen fra
bradepanden.
Skum fedtet af og lad skyen koge lidt ind.
Jævn den evt. med
maizenamel, der er udrørt i lidt koldt vand.
Smag saucen til og
tilsæt evt. lidt kulør.
6. Svinekammen
serveres fx med små, hvide kartofler til samt grillstegte tomater og måske en grønsag.
Til højtiderne hører
der brunede kartofler til stegen.