Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: ca 4-6 min. Hviletid: 2-3 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hestebøf:
4 skiver hestekød (filet eller inderlår à 150 g)
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
Endvidere:
3 løg
30 g smør
*
Sådan laves Hestebøf:
1. Bank kødstykkerne let med håndroden.
2. Pil løgene og skær dem i skiver.
Lad smørret bruse af på panden og steg løgene gyldne heri
for jævn varme.
Hæld et par spsk vand på panden det sidste halve minut, hvis
løgene ønskes bløde.
Hold bløde løg varme i en varm skål, tildækket.
Hold sprøde løg varme på et fladt fad i ovnen for svag
varme.
3. Brun smørret til bøfferne på en stor, gennemvarm pande.
Er panden mindre og tyndere, må man stege to bøffer ad
gangen, ellers daler temperaturen for meget, når det kolde kød lægges på.
4. Krydr de bøffer, der skal på panden, med salt og peber på
den ene side, og læg dem med denne side nedad i det afbrusede smør på panden.
Steg bøfferne 2-3 min. på den ene side, krydr den øverste
side, vend dem og lad bøfferne stege færdige yderligere ca 2 min. på den anden
side.
5. Anbring bøfferne på et varmt fad og lad dem hvile 2-3 min.
her, før løgene fordeles over dem og de serveres.
Tips: Da dette er
en »engelsk bøf«, er hvide kartofler og skysauce en klassisk ledsager. Skysaucen
fremkommer ved, at panden koges af med 1-1,5 dl vand/bouillon/rødvin evt. en
blanding, og hældes ved bøfferne på fadet.
Stegt som her bliver bøfferne pænt rosa, men ikke rå.
De kan naturligvis steges kortere eller længere efter ønske.
Hviletiden er vigtig for resultatet. Se om Hestekød.
Se de bedste opskrifter med
Hestekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------