Hestebønner, Vicia faba, er to ting. En mindre, som kaldes valsk bønne, og en større, der er den egentlige hestebønne. Hestebønnen er på vej ind i sortimentet igen. Det er en kraftig vækst med tykke stængler, tæt besat med meget lange (ca 20 cm), tykke bælge, der indeholder mindre eller store flade bønner. Unge, umodne 10-12 cm lange hestebønner kan bruges som
andre friske bønner, eller de kan bælges, og bønnefrøene kan bruges direkte fra
bælgen, kogt og eventuelt også ristet i lidt smør, som tilbehør. Modne, men
friskbælgede, hestebønner kan også bruges direkte.
Kogetiden kan variere mellem en halv og en hel time, men
fælles for dem er, at de skal afskalles - pilles - efter kogningen. Eventuelt
kan de varmes i smør. Hestebønner kan også tørres. Kogetiden for friskhøstede
bønner er 5-6 minutter for de smalleste (perlebønner), mens bryd og voksbønner
kræver 12-15 minutter, efter at det kogende, letsaltede vand atter er kommet i
kog. Prøv en enkelt bønne undervejs, den skal bevare biddet uden at knase. Hold
bønnerne varme omvundet eller tildækket med et rent klæde. Bønner kan nydes
varme og kolde, alene eller næsten til alt.
Se mere om Bønner
Se de bedste opskrifter med
Hestebønner
Se flere
opskrifter med Bønner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------