Forret. Arbejdstid: 5 min. Kogetid: ca 20 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hirsegrød:
160 g hel hirse (2 dl)
5 dl vand
½ tsk salt
saften af ½ citron
1 spsk friskhakket citronmelisse
*
Sådan laves Hirsegrød:
1. Hæld hirsen i en sigte, skold den og skyl den under
rindende, koldt vand.
2. Bring vandet i kog. Tilsæt salt, citronsaft og hirsekorn.
3. Dæmp varmen og lad grøden koge svagt under låg ca 20 min.
Rør et par gange i grøden, så den ikke brænder på.
4. Drys citronmelisse over den færdige grød og server
straks.
Tips: Hirsen kan koges uden citronsaft og serveres
med kanelsukker, smør og saft. Eller bruges som fyld i gratiner.
Hirseflager kan erstatte hel hirse. Kogetiden skal da
halveres.
Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis grøden koger for tør.
Se flere
opskrifter med Hirse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------