Burgerere er som regel et hit hos de fleste. Burgere kan
varieres i det uendelige. Og hvorfor ikke lave dine egne burgerboller? Perfekt
til nem aftensmad.
Til 8-10 stk. Tilberedningstiden for burgerboller er ca 2
timer. Heraf er arbejdstiden ca 15 min.
# Ingredienser til burgerboller:
25 g gær (½ pakke)
3 dl vand
2 spsk olie
1 tsk groft salt
500 g hvedemel (cirka 8 dl)
1 æg til pensling
½ dl sesamfrø (25 g) til pensling
*
Sådan laver du burgerboller:
Start med at smuldre gæren og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt herefter olie, salt og ca. ¾ af melet.
Ælt dejen under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal være smidig, blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.
Efter dejen har hævet, æltes dejen igennem og 8-10 boller
formes.
Tryk bollerne flade med håndroden og læg dem på bageplade
med bagepapir.
Lad dem efterhæve ca. 30 min.
Pensl nu med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag bollerne midt i ovn ved 225° C i ca. 20 min.
De er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl til sidst på rist.
Og nu er dine burgerboller klar til at blive serveret med
indhold.
Tips til burgerboller:
Disse burgerboller er så nemme at lave selv, at der næsten
ikke er nogen undskyldning for ikke at gå i gang med det samme.
Da der bliver 8-10 boller af dejen, kan du evt vælge
at halvere mængden eller du kan fryse burgerbollerne, så du også har
til næste gang.
Til en lækker burger skal der naturligvis en god bøf.
Derfor
kan du her finde vores opskrift på en helt rigtig hamburger til dine
burgerboller.
Tilbehøret i en burger kan næsten variere i det uendelige.
Prøv for eksempel med barbecuesauce eller avokado. Vi er helt vilde med at give
vores burgere et mexicansk pift med salsa og guacamole.
Du
finder opskriften på hjemmelavet guacamole her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine hjemmelavede
burgerboller.