Mayonnaise smager bare bedst hjemmelavet! Prøv denne enkle opskrift på mayonnaise - og smag den evt. til med sæsonens krydderurter,
hvidløg eller sennep.
# Ingredienser
2 æggeblommer
1 spsk citronsaft eller
hvidvinseddike
1 tsk salt
3 dl olie -
smagsneutral fx rapsolie
evt 1 tsk
dijonsennep
* Fremgangsmåde
1. Lad alle
ingredienser og redskaber stå ved stuetemperatur ½-1 time, før mayonnaisen
røres, det gør mayonnaisen mindre tilbøjelig til at skille.
2. Rør æggeblommerne
seje med salt og citronsaft eller eddike.
3. Tilsæt olien
under omrøring.
Olien tilsættes dråbevis i starten, idet du skal sørge for at olien er rørt
godt ind, før der tilsættes mere.
Tilsæt mere olie efterhånden.
Den færdige
mayonnaise skal være blank og tyk og den er nu klar til yderligere krydring, fx
med 1 tsk dijonsennep.
Tips
Hvis mayonnaisen
skiller, kan der tilsættes lidt koldt vand. Skiller mayonnaisen stadig, må der
startes forfra, og den skilte mayonnaise kan forsigtigt røres i den nye
mayonnaise.
Mayonnaise er en dressing, der består af små oliedråber, som
er pisket i en blanding af æggeblomme, citronsaft eller eddike og evt. sennep
eller andre aromastoffer. Mayonnaise er en emulsion, der indeholder op til 80 %
olie. Den har en tæt og tyk konsistens og er normalt for stiv til at kunne
hældes.
Se alle de bedste opskrifter med Dressing
Se alle de bedste opskrifter med Marinade
Se alle de bedste salat-opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------