Logo

Hjemmelavet syltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet syltetøj

Hjemmelavet syltetøj

Hjemmelavet syltetøj

 
Hjemmelavet syltetøj er lækkert til morgenmaden eller brunch. Prøv hjemmelavet syltetøj i pandekager, på franskbrød eller på rundstykket.
Tilberedningstiden og arbejdstiden for hjemmelavet syltetøj er samlet 40 minutter.

 
# Ingredienser til hjemmelavet syltetøj:
1 kg bær (fx jordbær, hindbær eller stikkelsbær)
300-850 g sukker (cirka 3½ – 10 dl)
konserveringsmiddel / Atamon (kan udelades)
*

 
Sådan laver du hjemmelavet syltetøj:
Start med at skylle bærrene: hvis du benytter jordbær eller stikkelsbær skal de nippes.
Hæld herefter bærrene i en gryde.
Tilsæt nu sukker.
Du skal brug mest sukker, hvis du vælger syrlige bær som fx stikkelsbær.
Hæld ½ dl vand ved de mindre saftige bær som fx stikkelsbær.

 
Sæt nu gryden over svag varme til bærrene kommer i kog.
Smag til med ekstra sukker.
Kog ved svag varme cirka. 15 min.
Rør forsigtigt i syltetøjet.
Fjern skummet med en ske.
Tilsæt evt. konserveringsmiddel efter brugsanvisningen.

 
Efter kogning hældes syltetøjet straks på rene glas og lukkes med låg.
Syltetøjet opbevares mørkt og køligt – gerne i køleskab. Så bevares smag og farve bedst.
Og så er dit hjemmelavede syltetøj klar til servering

 
Tips til hjemmelavet syltetøj
Ved hjemmelavet syltetøj er hygiejnen særdeles vigtig for holdbarheden af syltetøjet. Husk altid at kassere mugne bær inden start, da de kan ødelægge hele portionen. Et eneste bær kan være med til at forkorte holdbarheden af syltetøjet markant.

 
Glasset og låget, som du vil bruge til opbevaring af syltetøjet skal også være grundigt vasket.
I forbindelse med hygiejne er det også vigtigt at syltetøjet ved tilberedning bliver skummet som forklaret i opskriften. De organismer, som får syltetøjet til at mugne findes nemlig som oftest i luften og i skummet.

 
Du kan helt selv vælge om, du vil bruge en slags bær eller flere slags bær i samme syltetøj. Alliancesyltetøj er syltetøj, som er tilberedt af tre eller flere forskellige slags bær.

 
Prøv dig frem med forskellige bær både i kombination med andre bær eller alene.
Prøv fx jordbærsyltetøj, brombærsyltetøj, solbærsyltetør eller blåbærsyltetøj.
Du kan faktisk finde en specifik opskrift på brombærsyltetøj her.

 
Hjemmelavet syltetøj er som oftest et stort hit på morgenbordet og til brunch. Prøv dit hjemmelavede syltetøj på klassisk manér på et rundstykke eller hjemmebagt franskbrød.
Du finder opskriften på et klassisk franskbrød her.

 
Eller brug det hjemmelavede syltetøj lidt mere utraditionelt i en tebirkes med smør på. En lun pandekage med syltetøj kan også varmt anbefales. Og faktisk kan syltetøj også bruges i mange kager. Der er altså nok at bruge denne lækre hjemmelavet syltetøj til!
Velbekomme, og god fornøjelse med dit hjemmelavede syltetøj.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 9.343 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her