Dessert Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 25-30 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn.
4 personer.
# Ingredienser
til Honningæbler fra Bulgarien:
4 store æbler (fx Belle de Boskoop)
3 spsk honning
1½ dl sød hvidvin
Karamelsauce:
1 spsk sukker
30 g smør
1 spsk kogende vand
25 g mandler (½ dl)
1 dl piskefløde
Ovnfast fad
*
Sådan laves Honningæbler fra Bulgarien:
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Skyl og tør æblerne, fjern blomst og stilk.
Udstik forsigtigt kernehuset, uden at der går hul hele vejen
igennem æblet.
Ellers vil fyldet løbe ud.
Fyld honning i hullet.
2. Smør et ovnfast fad og anbring æblerne side om side.
Hæld hvidvinen ved og sæt æblerne i den varme ovn.
Lad dem bage helt møre, 25-30 min.
En nål skal gå nemt igennem.
3. Pisk fløden stiv.
Karamelsauce:
4. Skold, smut og hak mandlerne.
Kom sukkeret på panden og varm det op, til det begynder at
smelte og tage farve.
Tilsæt smørret, lad det smelte sammen med sukkeret og rør
forsigtigt vandet og de hakkede mandler i.
Pas på, det kan sprøjte.
Hæld saucen over de varme æbler og server straks med den
stive piskefløde til.
Tips: Valnødder eller hasselnødder kan erstatte
mandlerne.
Se flere opskrifter
med Æbler
Se flere
opskrifter med Honning
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------