Kinakål kan i smagen minde noget om hovedsalat, da bladene
har en lidt sød smag.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
450 g kinakål
1 spsk jordnøddeolie
1 cm frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, pressede
1 frisk, rød chili, skivet
1 spsk risvin eller tør sherry
4½ tsk lys sojasauce
1 spsk klar honning
1¼ dl appelsinsaft
1 spsk sesamolie
2 tsk sesamfrø
appelsinskal, til pynt
* Tilberedning
1. Kinakålen strimles fint med en skarp kniv.
2. Varm jordnøddeolien i en forvarmet wok.
Tilsæt ingefær, hvidløg og chili og lynsteg i ca. 30
sekunder.
3. Tilsæt kinakål, risvin eller sherry, sojasauce, honning
og appelsinsaft.
Dæmp varmen og lad det simre i 5 min.
4. Tilsæt sesamolie og drys sesamfrø over og bland det hele
godt sammen.
5. Hældes op på et varmt serveringsfad, pyntes med
appelsinskal og serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 121. Sukker 6 g. Proteiner 5 g. Fedt 7 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Honning fra en enkelt blomst har en bedre, mere individuel
smag end blandet honning. Akaciehonning er typisk kinesisk, men man kunne også
forsøge sig med honning fra kløver, citron-, lime- eller appelsinblomst.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.