Forret. Arbejdstid: ca 40 min. Kogetid, hummer: 8 min. Hviletid, hummer: 12-14 min. Afsvaling: ca 1 time Gratinering: 5 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hummer Thermidor:
2 levende hummere (à 500 g, gerne med rogn)
Hummerkogelage:
6 l vand
godt 100 g groft salt (1,2 dl)
Gratinsauce:
15 g (usaltet) smør
1½ spsk hvedemel
1 dl fløde
2½ dl fiskebouillon
1 tsk sennepspulver
salt og peber
Gratinering:
50 g reven parmesanost
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hummer Thermidor:
1. Bring en stor gryde med vand og salt i kog.
Sørg for, at vandet spilkoger og kom de levende hummere i
med hovedet først, så dør de omgående. Læg låg på.
2. Dæmp varmen, når vandet kommer i kog igen.
Lad hummerne koge ved svag varme ca 8 min.
Lad dem afkøle i suppen 12-14 min. uden låg, eller kom lidt
koldt vand i lagen, så den går af kog.
Læg dem derefter i let pres mellem to spækkebrætter, så
halen bliver rettet ud.
3. Del hummerne med en skarp kniv.
Læg et snit fra hovedets underside hele vejen ned mellem
hummerens ben.
Fjern mavesækken, som sidder helt fremme bag øjnene.
Fjern også den mørke streng, tarmen, som går midt gennem
halen.
Tag forsigtigt kødet ud af skallerne og skær det i mundrette
stykker.
Knæk kløerne forsigtigt fra undersiden med et let hammerslag
eller brug en nøddeknækker.
Tag klo kødet ud og skær også det i mundrette stykker.
Gratinsauce:
4. Smelt smørret i en gryde.
Rør melet i og spæd med fløde og fiskebouillon. Pisk saucen
glat.
Lad den koge igennem for svag varme og under jævnlig
omrøring 4-5 min.
Tag gryden fra varmen.
Smag til med sennepspulver, salt og peber.
5. Læg de halve hummerskaller i et ovnfast fad.
Kom lidt gratinsauce i hver skalhalvdel.
Fordel hummerstykkerne herover, og dæk med resten af
gratinsaucen.
6. Drys med reven parmesanost.
Sæt fadet i ovnen ved 225 °C, i ca 5 min, til osten er
smeltet gylden.
Server straks med almindeligt ristet brød til eller
papirtynde ovnristede franskbrødsskiver.
Tips: Se evt. Fiskebouillon.
Variation
Flæk de rå hummere, pensl dem med olie, krydr dem med salt
og peber og sæt dem i et ovnfast fad, smurt med olie.
Lad dem stå 6-8 min. ved ca 250 °C, så er halve hummere af
den størrelse færdige.
Resten af fremgangsmåden er den samme.
Se alle de bedste opskrifter med Hummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------