En
lun eller varm hyldebærsuppe er en efterårsklassiker. Suppen kan serveres med
kammerjunkere. Vi har bagt små sprøde kager krydret med kardemomme.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
30 min. Bage/kogetid: 20 min.
#
Ingredienser til hyldebærsuppe med sprøde kager:
Sprøde
kardemommekager (ca. 40 stk.):
275
g hvedemel
2 tsk
stødt kardemomme
½ tsk
bagepulver
125
g smør
125
g sukker
½
dl piskefløde
1 æg
Hyldebærsuppe:
8
dl hyldebærsaft
1 spsk
citronsaft
1 spsk
kartoffelmel
1 spsk
vand
*
Sådan
laver du hyldebærsuppe med sprøde kager:
Bland
mel, kardemomme og bagepulver.
Smuldr
små stykker koldt smør i melblandingen, og tilsæt sukker.
Saml
dejen med fløde og sammenpisket æg.
Tril
dejen til tynde pølser, del dem i små stykker, og tril dem til kugler på
størrelse med pebernødder.
Sæt
dem på en bageplade med bagepapir.
Bag
kagerne i ovnen ved 175 °C i ca. 20 min.
Afkøl
på bagerist. og opbevar i en kagedåse.
Bring
hyldebærsaft og citronsaft i kog i en gryde.
Rør
kartoffelmel ud i koldt vand.
Tag
gryden af varmen, og rør jævningen i.
Suppen
må ikke koge efter kartoffelmeljævningen er rørt i.
Server
hyldebærsuppen med sprøde kardemommekager (eller færdigkøbte kammerjunkere).
Rigtig mormormad uden alt for mange
dikkedarer. Det smager bare godt og fremtryller gode minder. Opskrift bedst i
test - 5 kokkehuer
Kilde: Hjemmets bedste MAD