Hyldebær, blommer og
pærer er rigtig gode over for hinanden, og sammen med både kanel og nellike kan
man næsten høre englene synge
# Ingredienser
500 g modne hyldebær
250 g friske sveskeblommer
250 g modne pærer
60 g melis
½ tsk stødte nelliker
½ tsk kanel
* Tilberedning
Hyldebærklaserne vaskes og drypper af på et rent
viskestykke;
de trækkes af stilken med en gaffel.
Sveskeblommerne vaskes, udstenes og halveres.
Pærerne vaskes (skrælles om fornødent), skæres i både og
befris for kernehuset.
Frugten bringes i kog i en gryde sammen med en lille smule
vand, sukker og krydderier.
Lad det koge stærkt i et par minutter under stadig omrøring.
Det varme syltetøj hældes på rene, skoldede glas.
Da sukkerindholdet er meget lille, kan det ikke holde sig
helt så længe som andet syltetøj,
INFO: Sort hyldebær (sambucus nigra) er en blanding af busk
og træ med gråbrun bark, der bliver fra 1 til 7 m i højden.
De sødligt og kraftigt duftende blomster sidder på store
skærmformede blomsterstande.
Frugterne består af 5-8 mm store, violetsorte bær/kugler med
mørkerød saft.
Hyldebærtræet er i høj grad i stand til at tilpasse sig forholdene,
derfor kan man finde hyldebær i løvskove, skovkanter og markskel eller dyrket i
haver.
Ligesom hyldebærrene kan også hyldeblomsterne anvendes på
mange måder:
til sveddrivende te, til saft og vin, og til de eventyrlige
friterede blomsterklaser.
Hvis bærrene er meget modne, kan man koge dem til en
vitamin- og mineralholdig saft eller mos.
Se alle
de bedste opskrifter med Hyldeblomst
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.