Syltning Syltetøj Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser
til Hyldebærsyltetøj:
¾ kg modne hyldebær
½ kg syrlige æbler
1 usprøjtet citron
350 g sukker (4 dl)
konserveringsmiddel
*
Sådan laves Hyldebærsyltetøj:
1. Rib hyldebærrene for stilke med en gaffel. Skyl dem i
koldt vand.
2. Skræl æblerne, befri dem for kernehus og skær dem i
terninger.
Skyl citronen og skær den i meget tynde skiver.
3. Kom hyldebærrene i en gryde sammen med æbler,
citronskiver og sukker.
Bring blandingen langsomt i kog og lad den koge ved svag
varme og uden låg et kvarters tid.
4. Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel
ifølge brugsanvisningen på emballagen. Hæld syltetøjet på rene glas og bind
til.
Tips: Syltetøjet kan tilsættes 25 g skoldede,
smuttede og fintsnittede mandler.
Sæson for modne hyldebær er september-november. Se Hyldebær.
Hyldebærsyltetøj passer godt til fuglevildt. Holdbarhed: ca ½
år.
Se flere
opskrifter med Hyldebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------