Indbagt
laks med spinat er nemt at tilberede og tager sig flot ud på tallerknerne. Du
kan forberede det hele i god tid, så du blot skal bage fisken og varme saucen
så det er også nem gæstemad.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften.
Arbejdstid: 50 min. Koge/bagetid: 30 min.
#
Ingredienser til Indbagt laks med og cremefraiche-sauce:
1
fed hvidløg
salt
og peber
500
g laksefilet uden skind
250
g butterdej
1 æg
1 spsk
vand
1
knsp salt
500
g frisk eller frossen hel spinat
15
g smør eller 1 spsk olie
Sauce:
1
skalotteløg
15
g smør eller 1 spsk olie
1 spsk
hvidvinseddike
1
dl hvidvin
½
liter cremefraiche 38%
evt.
1-2 tsk lys saucejævner eller majsstivelse
1
potte brøndkarse
*
Sådan
laver du Indbagt laks med og cremefraiche-sauce:
Anret
de friskbagte fiskepakker på varme tallerkener med cremefraiche sauce og pynt
evt med lidt frisk brøndkarse.
1. Skyl
og slyng spinaten (frossen spinat optøs og presses fri for væde).
Pil
hvidløgsfeddet.
Varm
smør eller olie i en santerpande. tilsæt hvidløgsfed og spinat, og varm igennem
under omrøring, til spinaten akkurat falder sammen.
Krydr
med salt og peber, og bred spinaten ud på en tallerken, så den kan køle af.
2. Skær
laksen i 4 stykker, krydr dem med salt og peber, og læg dem med god plads
imellem på en bageplade med bagepapir.
Afdryp
spinaten på køkkenrulle, og fordel den ovenpå laksestykkerne.
3. Del
butterdejen i 4 stykker, og skær 8-9 2½ cm lange snit i hver.
Træk
i dejstykkerne, så snittene åbner sig til huller.
Læg
et stykke dej over hver portion, og skub kanterne ind under fisken.
Pisk
ægget sammen med vand og salt, og pensl dejpakkerne.
Sæt
pladen i ovnen ved 225 °C alm. ovnvarme (eller 200 °C varmluft) i 18-20 min.
til dejen er gennembagt, og fisken er varm.
4.
Sauce: Sauter finthakkede skalotteløg blanke i en lille gryde med smør eller olie.
Tilsæt
vineddike, og kog det helt væk.
Tilsæt
vin, og kog det ind til det halve.
Tilsæt
cremefraiche, og varm igennem ved middelvarme.
Jævn
evt. med lidt lys saucejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Krydr
med salt og peber, og tilsæt friskklippet brøndkarse.
Tips:
Du kan bruge metoden til andre robuste, tykke fiskefileter af fx havkat,
hellefisk eller multe.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD