Disse små, dampede dejruller er fyldt med frisk mango og litchier fra dåse - en både farverig og velsmagende dessert.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 1¾ time.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
DEJ
2 tsk bagepulver
1 spsk sukker
1½ dl vand
1½ dl mælk
400 g hvedemel
FYLD OG SAUCE
1 lille mango
100 g litchier fra dåse, afdryppede
1 spsk malede mandler
4 spsk appelsinsaft
stødt kanel, til pudring
* Tilberedning
1. Dej: Hæld bagepulver og sukker i en stor skål.
2. Rør vand og mælk sammen og rør denne blanding godt sammen
med bagepulver og sukker.
Rør lidt efter lidt melet i, til det danner en blød dej.
Stil dejen lunt i ca. 1 time.
3. Fyld: Skræl mangoen og skær frugtkødet fra stenen.
Frugtkødet hakkes groft; halvdelen sættes til side til
saucen.
4. Hak litchierne og rør dem og mandler sammen med halvdelen
af mangoen.
Lad dem stå i 20 min.
5. Imens tilberedes saucen.
Blend den anden halvdel af mangoen og appelsinsaft i en
foodprocessor, til der ikke er klumper.
Med bagsiden af en ske presses massen gennem en sigte.
6. Del dejen i 16 lige store stykker. Rul dem ud på et
meldrysset bord til 7½ cm store cirkler.
7. Læg en smule af fyldet på hver dejcirkel og fold dejen
sammen om fyldet, så den danner en halvcirkel, Klem kanterne godt sammen.
8. Læg dejpakkerne på en varmebestandig tallerken i en
bambusdamper.
De tildækkes og dampes i 20-25 min, eller til de er gennem
kogte.
9. De tages op og pudres med en smule stødt kanel.
Serveres med mangosaucen.
Næringsindhold:
Kalorier 434. Sukker 16 g. Proteiner 12 g. Fedt 4 g.
Kulhydrater 93 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.