Jalapeñofrugten, som
er i familie med chili, ser uskyldig ud, men er meget stærk og gør retten med
kylling pikant. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 30 min + 2
timers marinering. 4 pers.
# Ingredienser
400 g kyllingebryst
saft af 2 limefrugter
1 spsk vand
1 lille løg
2 spsk olie
(vand)
1 tsk salt
¼ tsk knust
peberblanding
1 ds. jalapeños (200 g)
4 færdiglavede tortillas
2 tomater
20 grønne oliven
1 ds. mexicansk salsa
* Fremgangsmåde
1. Optø
kyllingekødet hvis du bruger frossen.
Bland en marinade af
lime saft, vand og pillet skivet løg.
2. Læg kyllingekødet
i en skål og hæld marinaden på.
Stil skålen i
køleskabet 2 timer.
Vend kødet et par
gange undervejs så alt bliver marineret.
3. Tag kødet op og
dup det tørt.
Gem marinaden.
4. Opvarm olien på
en pande.
Læg kødet på og brun det på alle sider.
Tilsæt marinaden og
evt. lidt vand.
Drys med salt og
knust peberblanding.
Lad kødet efterstege
15 min.
5. Tilsæt ½ dl af
væden fra jalapeñosdåsen.
Lad kyllingekødet
simre yderligere nogle min.
Tag det op.
6. Skær
kyllingekødet i lange strimler på skrå.
7. Lun tortillaerne
og fyld dem med kyllingekødet, finthakkede jalapeños,
hakkede tomater, grønne
oliven og salsa.
Rul dem sammen og
server.
Tips: Jalapeños kan erstattes med strimlede
peberfrugter frosne eller på glas.
Brug da lidt ekstra
af peberblandingen.
Jalapeño er en lille til mellemstørrelses chilipeber, som er
anerkendt for sin varme, brændende følelse, der bliver produceret i munden, når
den bliver spist.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------