En hjemmelavet dessertost er altid god at overraske gæsterne med. Flødeost og herlig
gorgonzola er hovedingredienserne i denne opskrift. Ret nemt og lækkert
Tid: ca 20 min. + 1
døgn for osten at modne. 8-10 pers.
# Ingredienser
250 g flødeost
150 g gorgonzola
2 spsk blødt smør
1-2 spsk piskefløde
1 bdt. purløg
20 sorte oliven
50 g valnøddekerner
* Fremgangsmåde
1. Rør flødeosten
sammen med gorgonzola, smør og fløde.
2. Klip purløget
fint og hak oliven groft.
3. Rør purløg og
oliven i ostemassen.
4. Form massen til
en rund, flad kage.
5. Hak valnødderne
groft.
6. Vend osten i de
groft hakkede valnødder. Osten skal være dækket på alle sider.
7. Lad osten ligge
koldt 1 døgn, så den bliver fast i konsistensen og samtidig modner i smagen.
8. Server festosten
på en buffet eller som dessert med druer og pærer til.
Tips: Af ingredienserne kan du også lave 2 små
oste. Vend den ene i nødder som ovenfor, og den anden i paprika blandet med
hakket gul eller grøn peberfrugt.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------