En lun salat føles mættende. Kål, forårsløg og bacon forenes i denne lækre frokostsalat. Det smager saftsuseme godt. Prisvenlig salat hitter netop nu!
Tid: ca 25 min. 4
pers.
# Ingredienser
½ kålhoved af
sommerkål, gerne savoykål
vand, salt
1 bdt. forårsløg
3 æbler
saft af ½ citron
150 g bacon
DRESSING:
2 spsk olie
2 spsk
hvidvinseddike
6 spsk tør sherry
½ tsk sort peber
* Fremgangsmåde
1. Skær kålen i fine
strimler.
Læg dem i letsaltet kogende vand (1 tsk salt pr. liter vand) .
2. Kog 1-2 min.
Spul kålen hurtigt
igennem med koldt vand og lad den dryppe af.
3. Skyl forårsløgene
og skær dem i strimler.
Skær æblerne i tynde
både.
De behøver ikke
skrælles, hvis skrællen er pæn, men skyl dem godt.
Vend æblebådene i
citronsaften så de ikke bliver mørke.
4. Striml baconen
ned på en kold stegepande. Steg dem sprøde.
5. Anret de kogte
kålstrimler på portionstallerkener.
Fordel æbler og løg
henover og top til sidst med bacon.
6. Bland
ingredienserne til dressingen og hæld den over.
Server med et godt
brød til.
Tips: Sherryen i dressingen kan udelades. Spæd i
stedet olie og vineddike med et par spsk vand.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------