En herlig vintersuppe, man med fordel kan tilberede i dobbelt portion og fryse ned til senere brug. Det her er en virkelig lækker suppe som passer året rundt!
4-6 pers. Tid: ca 60
min + tid for udblødning af bønnerne natten over. Suppen er fryseegnet. Holdbarhed
ca 6 mdr.
# Ingredienser
1 dl hvide bønner
1 dl brune bønner
1 liter vand
1 tsk salt
3-4 kartofler
2 løg
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
3 spsk olie
1½ liter vand
2 terninger grønsagsbouillon
2 laurbærblade
2 rosmarinkviste
eller 1 tsk tørret
3 fed presset
hvidløg
1 spsk paprika
2 timiankviste eller
1 tsk tørret
½ dl tomatpuré
40 g soltørrede
tomater
persille
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Udblød bønnerne i
letsaltet vand natten over.
2. Kog bønnerne i
nyt saltet vand ca 45 minutter. Hæld vandet fra.
3. Skræl kartofler
og løg. Skyl og udkern peberfrugterne.
Skær kartoflerne i
store tern, hak løgene og striml peberfrugterne.
4. Steg grønsagerne
et par minutter i olien i en gryde der er stor nok til at rumme hele portionen.
5. Tilsæt vand,
bouillonterninger og alle krydderier.
6. Lad suppen koge ca
15 minutter.
7. Tilsæt bønnerne.
Giv dem et opkog.
8. Smag til med
tomatpure, finthakkede tomater og hakket persille.
Krydr evt. med salt
og peber.
Server suppen med landbrød.
Tips: En god suppe at tilberede når man har rester
af kogte bønner. Du kan også erstatte bønnerne med en dåse hvide bønner i
tomatsauce.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------