Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, jomfruhummere: 5-6 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jomfruhummere à la nage:
16 friske jomfruhummere
2 skalotteløg
1 dl tør hvidvin
1,5 dl vand
50 g (usaltet)smør
citronsaft
salt og 1 knsp cayennepeber
Endvidere:
1 mellemstor gulerod
1 lille fennikel
½ porre (det hvide)
*
Sådan laves Jomfruhummere à la nage:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
2. Pil og hak skalotteløgene fint.
Kog hvidvin, vand og skalotteløg sammen i en gryde.
Tilsæt jomfruhummerne og kog dem 5-6 min. under låg.
Tag jomfruhummerne op og afkøl dem lidt.
Si lagen og kom den tilbage i gryden.
3. Pil jomfruhummerne og vrid hovederne fra halerne.
Knæk haleskjoldet let ved et tryk mod bordet og pil kødet
ud af skallerne.
Fjern den mørke streng, det er tarmen. Se Jomfruhummer
naturel.
4. Skyl og rens grønsagerne, skær dem i tynde strimler, ca
3 cm lange.
5. Bring jomfruhummersuppen i kog.
Tilsæt grønsagerne og kog dem 2-3 min., de skal stadig have
bid.
Del smørret i mindre stykker og pisk det i ad nogle gange.
Tilsæt jomfruhummerhalerne og varm dem igennem.
Smag til med salt, citronsaft og cayennepeber.
6. Server straks i varme suppetallerkener.
Spis Baguette
eller Flûtes
eller Butterdejssnitter til.
Tips: Så at sige alle krebsdyr: hummer, jomfruhummer,
krebs, rejer og krabber, kan tilberedes à la nage.
I sin oprindelige form er à la nage-tilberedningen bare
skaldyr serveret i den court-bouillon, de er dampet i.
De serveres med skal, så opskriften her er en lidt
elegantere udgave.
À la nage-tilberedningen kan også nydes kold, så bør smørret
udelades, hvorved court bouillonen bliver en slags kold lage. Det er en dejlig
ret på en varm dag.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------